“BLACK SEA FEELINGS” | Nicole Jutka Gallery opened its doors on the Black Sea in Olimp | 08.09.2021 | Mangalia TV

Galeria “Nicole Jutka Gallery” și-a deschis porțile și la malul Mării Negre, în Olimp

08 September 2021

 

 

Iubitorii de artă sunt invitați la expoziția de arta contemporană “BLACK SEA FEELINGS” și inaugurarea locatiei din Olimp a Nicole Jutka Gallery. Artiști participanți: Nicole Jutka, Rachel Jutka, Lucian Muntean. Se oferă 20% la achiziționarea a doua tablouri, și cu aceasta intrarea in Clubul VIP al galeriei. Galeria este o galerie noua, stil “cozy” cu patru locații: București, Olimp, Bedburg/Germany, Cote D Azur.

Începând din 03. Septembrie 2021, galeria “Nicole Jutka Gallery” din Olimp (Constanța) îşi deschide porţile primordial si la malul Marii Negre în locaţia de pe Str. Olimp, nr. 1, cu expoziția “BLACK SEA FEELINGS”, o expoziție bazată pe inspirația Marii Negre. Durata expoziției este 3.09.2021- 3.12.2021
Artiștii: Nicole Jutka Gallery opened its doors on the Black Sea in OlimpNicole Jutka (Germania), Rachel Jutka( Slovacia), Lucian Muntean.

Artista vizuala Nicole Jutka este multiplă câștigătoare de premii internaționale, artistă consacrata internațională, cu expoziții în muzee, lucrările sale se regăsesc în colecție în mai multe țări: Germania, SUA, Franța, Italia, Slovacia, România. A studiat Arta-pedagogică de la Kik, Köln Germania, Mode-Design Academie Ioan Slatineanu București, Graphik și Multimedia Design, Incuricula Mönchenglagbach, Germania. Locuiește și lucrează în Germania și România.

Nicole Jutka, artist visual, pedagog in arta cu peste 200 de proiecte și 2000 elevi, designer, galerist. (www. Nicolejutka.com)
Baza lucrărilor ei comunică mesajul luminii ce pătrunde întunericul “ Light penetrates darkness”.
Nicole Jutka ințelege lumina ca dragoste, bucurie, pace, atributele esențiale necesare existentei umane…. apartenența ei.. De unde vine, cum o găsim, avem nevoie? Este baza tuturor lucrurilor?
Ma preocupa relația simplă dintre lumină și întuneric și totodata cel mai complex concept care poartă întrebări filosofice, spirituale despre existența noastră, umană. Studiez ideea, aventura care nu știu unde duce.
Ma interesează formele ce au viața, ce nu sant statice. Folosesc pigmentii fluorescenti pentru a instala o alta dimensiune, 3D, pătrunzând spațiul intunericului, picturile se transforma sub lumina neagra devin o noua creație, ca o sculptura picturala in miscare, interiorul sau așa spus sufletul tabloului. Doua perspective total diferite, ca doua existente paralele.
Culorile, compozițiile aduna contemplarea, căutarea, experiența aminteste definiția luminii surprinde momente și revoca întrebări existențiale.
Flowul inspirației vine din experiența călătoriei vieții care începe și nu se știe unde se duce…
All about love?
Pot vorbi aici despre Dragoste … e ca o luminare in întuneric, lumineaza calea spre fericire, descoperă caldura sufletului, ii stai in apropiere altfel te pierzi in întuneric.
Ce reprezintă lumina mea? a ta….? A lui… a ei.. a lor…. a voastră …… a noastră?
” este artist statementul artistei vizuale Nicole Jutka.

Rachel Jutkova artista vizuala emergenta din Slovacia declara: „În practica mea creativă, folosesc o abordare experimentală și intuitivă în timp ce fac. Texturile, culorile și materialele din tablourile mele sunt adesea transferate subconștient din peisajele care mă înconjoară. Mă gândesc la lucrările mele ca la piese sau indicii care se oferă să fie examinate și puse la îndoială de către privitor. Picturile și instalațiile mele extinse formează un spațiu în care virtualul se întâlnește cu fizicul și spontan cu planul. Explorez contrastul sau tensiunea care se creează atunci când încercăm să înțelegem complexitatea vizualului nostru”. https://instagram.com/racheljutka?utm_medium=copy_link

Artistul vizual, Fotograf, Lucian Muntean expune o serie de fotografii print pe pânză, cu tema “Poveștile zidurilor”, care prezintă fotografii făcute fără nicio altă intervenție, a afișelor rupte, jupuite sau spălate de ploi. Acest demers artistic e o preocupare mai veche, care s-a conturat însă în această formă în anul 2016, când s-au aniversat 100 de ani de DADA. Aceste “povești ale zidurilor” se încadrează perfect în spiritul curentului dadaist… Cu toate că defapt sunt un exemplu de poluare urbană, aceste colaje au un farmec aparte. Zidurile oferă trecătorilor o expoziție permanentă de colaje. Acestea transmit mesaje cu totul neașteptate și prezintă asocieri inedite de imagini create spontan, involuntar prin deteriorarea afișelor, care au fost lipite succesiv pe panouri sau pe ziduri. Acestea ajung să funcționeze ca o memorie recentă a evenimentelor culturale desfășurate în capitală și prezintă totodată diversitatea de genuri de spectacole, de la teatru, concerte, expoziții, cu chipurile vedetelor preferate de public. (http://lucianmuntean.ro/)

Nicole Jutka Gallery oferă investitorilor, colecționarilor și iubitorilor de artă, lucrări ale unor artiști contemporani consacrati , emergenti si tinere talente, care au șansa maximă să crească mult în valoare pe piata artei.
Cu sloganul: “artă pentru investiția ta”, galeria are un caracter cald, privat, cozy de “sufragerie”. Galeria are patru locații Bedburg / Germania, Coasta de Azur, București, Olimp / România.
www.nicolejutkagallery.com

 

https://www.mangalia.tv/galeria-nicole-jutka-gallery-si-a-deschis-portile-si-la-malul-marii-negre-in-olimp/

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published