LUCIAN MUNTEAN | Interwieu | March 7 | 2022| Curatorial.ro by Mina Popescu

INTERVIU – Artistul vizual Lucian Muntean: „Acuarela este un mic miracol”

https://curatorial.ro/arta/interviu-artistul-vizual-lucian-muntean-acuarela-e-un-mic-miracol/

 

INTERVIU – ARTISTUL VIZUAL LUCIAN MUNTEAN: „ACUARELA ESTE UN MIC MIRACOL”

Pasionat de pictură de când se știe, vizita artiștii în atelierele lor, preocupat de limbajul artei, Lucian Muntean exprimă stări în acuarelă. Cea mai recentă expoziție a sa, „Refugiu fericit. Peisaj imaginar” se poate vedea la Nicole Jutka Gallery până la 1 aprilie. Într-un interviu pentru curatorial.ro, artistul a vorbit despre tehnica sa, una extrem de complexă, migăloasă, dar și despre teme predilecte.

Peisajele marine, țărmurile pustii imaginate de Lucian Muntean îl conduc pe privitor în efemeritatea unor momente, fragilitatea cu care ne confruntăm. Norii, furtuna, viscolul, plantele zgribulite de frig, sugestia unei păpădii înghețate, coșurile caselor fumegânde sunt surprinse pe hârtie prin tușe fine, extrem de bine dozate de artist.

Lucrează cu produse speciale, cărbune lichid care este obținut din fructe de pădure carbonizate, un produs apărut pe piață în 2020, dar și cu pensule din păr de veveriță, un tuș japonez pentru caligrafie sub formă de baghetă cu care poate dizolva intensitatea culorii de care are nevoie.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published